خانه / تحقیق و پروژه / دانلود مقاله نگهداری مواد غذایی

دانلود مقاله نگهداری مواد غذایی

دانلود مقاله نگهداری مواد غذایی

دانلود مقاله نگهداری مواد غذایی

 

مشخصات این فایل
عنوان: نگهداری مواد غذایی
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 81

این مقاله درمورد نگهداری مواد غذایی می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله نگهداری مواد غذایی می خوانید .

بخش دوم :
نگهداري مواد غذايي 
الف) شناخت روشهاي نگهداري مواد غذايي
با توجه به روند رشد و افزايش جمعيت دنيا در حال حاضر كه از مرز 6 ميليارد نفر گذشته و پيش بيني مي گردد كه در سال 2004 به مرز 7 ميليارد نفر برسد طبيعي است كه اين افراد بايد از تغذيه مناسب برخوردار گردند لذا مي بايست علاوه بر توليد چند برابر فرآورده هاي كشاورزي و دامداري كه خود امري بسيار مشكل مي باشد( بعلت محدوديت آب و زمين مرغوب) در نگهداري مواد غذايي و حفاظت از آن حداكثر كوشش بعمل آيد. در اينجا پيرامون حفاظت و نگهداري مواد غذايي و راههاي جلوگيري از ضايعات بحث مي گردد. بزرگترين عامل خرابي و فساد مواد غذايي ميكروارگانيسمها و عواملي هستند كه به وفور در همه جا وجود دارند و چه قبل از برداشت محصول و چه پس از برداشت سريعاً به مواد غذايي حمله كرده و با تجزيه آنها، مواد غذايي مورد نياز حيات خود را جستجو كرده و بالاخره عمل اين ميكروارگانيسمها به فساد مواد غذايي منجر مي گردد. لذا براي داشتن جامعه أي سالم و تغذيه أي كافي و بهداشتي مبارزه با آنها امري ضروري و راهي جز از بين بردن آنها در مراحل مختلف رشد و نموشان وجود ندارد.
مسئله نگهداري مواد غذايي، مسئله أي جدا نشدني از مواد غذايي است و هر كجا غذايي هست مي بايستي روش نگهداري متناسب با آن انتخاب گردد كه بتواند تمام خواص غذايي و ارزشهاي آنرا براي مدت كم و بيش طولاني حفظ نمايد. قسمت اعظم مواد غذايي در جوامع پيشرفته امروز بصورت كنسرو شده تهيه و مصرف مي گردد و دانش تغذيه از حالت غير بهداشتي و ابتدايي به كارخانجات صنايع غذايي راه پيدا كرده است و اين امر تابجايي رسيده است كه تقريباً تمام مواد غذايي قبل از مصرف بصورتي با يكي از روشها عمل آوري شده و بصورت آسان با تركيب و كيفيت و كميتي مناسب براي تغذيه در اختيار انسان قرار مي گيرد. مي توان گفت كه در ممالك صنعتي امروز حدود 90 درصد محصول گوجه فرنگي، 80 درصد زيتون ، 60 تا 65 درصد نخود سبز و لوبيا سبز، 54 درصد ذرت، 70 درصد زردآلو، 55 درصد گلابي، 50 درصد سيب، همچنين قسمت اعظم گوشت طيور و انواع مختلف

ماهي مثل ساردين 90 درصد، ماهي تون 95 درصد و سالمون 85 درصد كنسرو مي گردد.
ضمناً علاوه بر مسائل ذكر شده چنانچه امكانات توليدي اين صنعت بكار گرفته شود نه تنها از ضايعات كشاورزي جلوگيري مي گردد بلكه ضايعات توليد كه بشرح ذيل مي باشند با جمع آوري، به مصرف خوراكهاي دامي و مصارف متفرقه خواهد رسيد به عنوان مثال:
الف ـ ضايعات توليد دم و هسته آلبالو و گلابي                  حدود 30 الي 33 درصد
ب ـ ضايعات تفاله گوجه فرنگي                                   حدود 14 الي 16 درصد
پ ـ ضايعات پوست و دم و هسته ميوه جات                    حدود 25 الي 30 درصد
ت ـ ضايعات پوست و پرز مركبات                               حدود 50 الي 65 درصد
اصولاً كنسرواسيون يا نگهداري مواد غذايي به روشهاي مختلف و زيادي اطلاق مي گردد كه بنحوي از انحاء مدت زمان نگهداري هر نوع ماده غذايي را از عمر طبيعي آن پس از برداشت طولاني تر كند خواه اين روشها خيلي ابتدايي شامل پيچيدن ساده مركبات و ميوه جات در لفاف با كاغذهاي پارافيني و مومي، سيلو كردن در آتمسفر كنترل شده بوده و يا نگهداري بوسيله مواد اسيدي( انواع ترشيها)، نگهداري بوسيله مواد قندي( مربا و كمپوت)، دود دادن و نمك سود كردن، ژله أي كردن، استفاده از روشهاي حرارتي(آپرتيزاسيون)، استفاده از سرما مانند مواد غذايي سرد شده و منجمد شده، استفاده از اشعه هاي يون زا و غيره باشد، همگي بنام روشهاي نگهداري مواد غذايي ناميده مي شوند.    
لازم به تذكر مي باشد كه بايستي در زمينه كشاورزي نيز همگام با ازدياد توليد در جهت بهبود آن نيز اقدام نمود لذا مسئله برنامه ريزيهاي دقيق در امر توليد متناسب با احتياجات، وجود آمار و ارقام و همچنين آموزش و راهنمايي كشاورزان بنحو چشمگيري توليدات كشاورزي را افزايش خواهد داد.
فاكتورهاي مهم ديگري كه در اين زنجيره طويل توليد و نگهداري مواد غذايي موثرند

عبارتند از:

1ـ بهبود كيفيت محصولات غذايي با استفاده از بذرهاي اصلاح شده و نحوه صحيح كشت و برداشت
2ـ بسته بندي و حمل و نقل صحيح مواد غذايي از مراكز توليد محصولات كشاورزي به بازار مصرف جهت جلوگيري از صدمه ديدن محصول و فساد و آلودگي مواد غذايي
3ـ ايجاد بازار جذب محصولات كشاورزي و دامداري چه براي مصارف داخلي و چه براي صادرات جهت جلوگيري از ضايعات و جذب بموقع محصولات فصلي
4ـ استاندارد و درجه بندي محصولات كشاورزي جهت بالا بردن كيفيت و مرغوبيت مواد غذايي نگاهداري شده
5ـ جلوگيري از آفت و آلودگي و فساد محصولات كشاورزي جهت بالا بردن بهداشت و سلامتي افراد جامعه
6ـ پروسس صحيح مواد غذايي كنسرو شده بخصوص مراعات اصول و شرايط بهداشتي در تمام مراحل توليد و نگهداري صحيح بعد از توليد
در بين همه رشته هاي مختلف صنايع نگهداري مواد غذايي در ايران بيشترين فعاليت از طريق صنايع توليد كمپوت و كنسرو و آبميوه كه صنعتي در رابطه با ظروف سربسته و غير قابل نفوذ مثل شيشه و ظروف فلزي كه بيشتر متداول و بصورت منسجم فعاليت مي نمايد كه البته اين رشته از صنايع نگهداري مواد غذايي بسيار ظريف و از نظر تغذيه انسانها سهم بزرگي را اشغال كرده و از نظر اقتصادي مهم و مي تواند بعد از صادرات مواد نفتي بسيار مهم و قابل توجه باشد.

وضع موجود صنعت كنسرو و كمپوت
1ـ يكي از علل پائين آوردن كيفيت صنعت نگهداري مواد غذايي عدم استاندارد نمودن محصولات كشاورزي و عدم توجه مسئولين كشاورزي به اين موضوع است چه بسا ممكن است مطالعاتي بر روي بذرهاي مختلف بعمل آمده باشد ولي براي صنعت نگهداري مواد غذايي توجه خاصي مبذول نشده است، به عنوان مثال رب گوجه فرنگي كه يكي از روشهاي نگهداري مواد غذايي است نياز به مطالعات دقيقي بر روي بذر آن با توجه به مناطق مختلف كشاورزي از نظر بازدهي، رنگ، طعم و غيره مي باشد كه هنوز به صورت مستمرو دقيق چنين مطالعات مفيدي در سطح كلي بعمل نيامده و در اجرا هم آثار مطلوب مشاهده نمي شود و بررسيهاي انجام شده از مزارع مختلف مويد موضوعات مطرح شده است، همچنين نسبت به ساير محصولات كشاورزي مي توان همين نتيجه را بدست آورد.

بخشی از فهرست مطالب مقاله نگهداری مواد غذایی

بخش اول:
بررسي اهميت تغذيه و بهداشت مواد غذايي
اهميت تغذيه صحيح:
اهميت بهداشت مواد غذايي:
تغذيه جمعيت جهان:
د) نقش ايمني مواد غذايي در بهداشت و توسعه جوامع:
بخش دوم :
نگهداري مواد غذايي
شناخت روشهاي نگهداري مواد غذايي
: وضع موجود صنعت كنسرو و كمپوت
: دورنماي آينده صنايع نگهداري مواد غذايي
بهداشت قوطيهاي فلزي:
انتخاب محصولات غذايي
انتخاب انواع قوطي
سر و كف
توليد محصول
4ـ مراحل انجام آزمايش
مراحل و علل انتخاب آزمونهاي انجام شده
ـ pH   و اسيدتيه
وضعيت ظاهري محصول
ـ قلع و آهن
ـ فلز سرب:
ـ بررسي و مقايسه ميزان فعل و انفعالات شيميائي( خورندگيها) جدار داخل قوطي
ـ حد تعيين شده براي فاكتورهاي مورد آزمايش
بخش سوم :
نتيجه گيري
الف) استفاده از روشهاي مدرن در توليد محصولات غذايي و لزوم برنامه ريزي و نظارت دولت
ب) پيشنهادات اصلاحي جهت بهبود نگهداري مواد غذائي:
منابع:


برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید

درباره ی moein

slm

همچنین ببینید

222 – خرید و دانلود تحقیق: بررسی بودجه و بودجه بندی و هزینه ها و سازمانهای اداری مرتبط با بودجه بندی – 30 صفحه فایل ورد

222 – خرید و دانلود تحقیق: بررسی بودجه و بودجه بندی و هزینه ها و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *